Terug naar Meststoffen

Haspargit

Wat is Haspargit?
Haspargit is dubbelzout van kaliumsulfaat en caliumsulfaat, gederiveerd uit suikerbieten. De suiker van de bietmelasse wordt vergist tot citroenzuur in de voedingsindustrie. Het overblijvende deel, de vinasse, bevalt nog veel kalium (potas). Door indamping en centrifuge wordt Haspargit® geïsoleerd.
Het product wordt geproduceerd in België en is dus geen importproduct. Daarnaast is Haspargit® Europees aanvaard in de bioteelt.

Samenstelling:
Haspargit® is een bron aan kalium, calcium, zwavel en magnesium. Zo voorziet het product het gewas in 4 van de 6 voornaamste voedingselementen.

    • Kalium heeft als invloed:
        • Betere bewaring en verbetering van de smaak van teelten,
        • Transport en stockage van koolhydraten bij granen, knol- en wortelgewassen,
        •  Minder blauwgevoeligheid,
        • Minder kans op beschadiging bij aardappelen,
        • Minder droogstress en goede legervastheid.
    • Zwavel staat voor de ontwikkeling van eiwitten, aminozuren, vitaminen en verhoogt de stikstofopname van de plant.
    • Calcium is essentieel voor de opbouw van het gewas. Gewassen met een hoog calciumgehalte genieten een betere bewaring.
    • Magnesium is belangrijk voor de bladontwikkeling en bevordert de aanmaak van stoffen zoals suikers, eiwitten en zetmeel.

 

FORMULES AANGEPAST AAN DE TEELT

Klikken om te vergroten

Haspargit2

Gebruik

    •  Homogeen poeder met fijne structuur, zelfs met winderig weer gemakkelijk uit te strooien,
    • Prolog voor het strooien wordt ter beschikking gesteld,
    • Haspargit® kan op het erf gelost worden.

9september2013 (153)Agro_4april2014 (20)